Vil du være med å avdekke og forebygge ulovlig etterretningsaktivitet mot Norge?

  • 2 uker siden
  • Oslo

Jobb informasjon

  • icon
    Antall stillinger 1 stilling(er)

Jobb beskrivelse

Arbeidsgiver: PST (Politiets sikkerhetstjeneste)
Stillingstittel: Flerdisiplinanalytiker
Frist: 04.10.2022
Ansettelsesform: Fast

Bli kjent med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST)

Seksjon for kontraetterretning i PST har ledige stillinger som flerdisiplinanalytiker innen kontraetterretning med fokus på Russland. Seksjonen har ansvaret for å forebygge og forhindre ulovlig etterretningsaktivitet i Norge.

Arbeidsoppgaver

Som flerdisiplinanalytiker vil du være en sentral bidragsyter til utviklingen av beslutningsstøtte til seksjonens arbeid innen kontraetterretning. Du vil være en viktig ressurs for å avdekke og forebygge ulovlig etterretning i Norge. Andre viktige arbeidsoppgaver er formidling av produkter, utvikling av analysefaget, saksbehandling og kommunikasjon med samarbeidspartnere. Arbeidshverdagen hos oss er preget av tidvis høyt tempo, komplekse problemstillinger og godt samarbeid.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har høyere utdanning på minimum bachelornivå, for eksempel innen samfunnsfag, humaniora, politi, eller fra Forsvaret. Vi ser særlig etter deg som forstår Russland og russiske sikkerhetsprioriteringer. Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne og beherske engelsk skriftlig og muntlig.

Det er en fordel om du i tillegg har utdanning eller praktisk erfaring innen etterretning og analyse. Videre vil det være en fordel om du er interessert i teknologi og har god teknisk forståelse.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er nysgjerrig, strukturert og kreativ. Du evner å angripe komplekse problemstillinger med pågangsmot, og du har høy personlig og faglig integritet.

Du vil jobbe både selvstendig og i team og må trives med begge deler.

Personlig egnethet vektlegges særlig, og du må ha de personlige egenskapene som ansettelse i en sikkerhetstjeneste krever. Lojalitet, sunn dømmekraft og pålitelighet er nøkkelbegreper i denne sammenheng. Du må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering og autorisasjon.

Som ansatt i en beredskapsorganisasjon forventes det at du er fleksibel og villig til å yte ekstra når situasjonen krever det.

Vi tilbyr

Som analytiker ved et av PSTs fagområder tilegner man seg kompetanse og erfaring gjennom kurs, seminarer, møter og ikke minst det daglige arbeidet, som er særdeles viktig i PST.

Du vil få en årslønn innenfor spennet kr 604 400–728 100 (ltr. 65-75) som rådgiver (SKO 1434) eller seniorrådgiver (SKO 1364). For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Endelig lønnsplassering og plassering i stillingskode avhenger av kvalifikasjoner.

Vi har god pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse (fra lønnen trekkes 2 %).

Endringer i stillingsinnhold, arbeidstid og organisatorisk tilhørighet kan forekomme. Det er seks måneders prøvetid for stillingen.

Om arbeidsgiveren

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. Vi har hovedkontor i Oslo og kontorer i alle landets politidistrikter.

Sektor: Offentlig
Sted: Nydalen, 0421 Oslo
Bransje: Politi og sikkerhet
Stillingsfunksjon: Politi, Analyse

Nøkkelord

kontraetterretning, etterretning, politi, analyse

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling