Vil du lede arbeidet med utvikling av ledelsessystem for informasjonssikkerhet?

 • Helse og omsorg, IT
 • 2 uker siden
 • Oslo

Stillingen

 • icon
  Antall stillinger 1 Stilling(er)

Stillingsbeskrivelse

Arbeidsgiver: Sykehuspartner HF
Stillingstittel: Spesialist/Senior Rådgiver – sikkerhetsrådgiving
Frist: 19.06.2024
Ansettelsesform: Fast

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson: Thor Milde
Stillingstittel: Avdelingsleder
Telefon: 41 64 70 15
Kontaktperson: Gro Hvass
Stillingstittel: Seksjonsleder
Telefon: 90 17 09 83

Bli kjent med Sykehuspartner HF

Avdeling Sikkerhet i Sykehuspartner HF er i vekst og vi søker en ny sikkerhetsrådgiver til våre kontor på Skøyen og i Grimstad. Vi søker etter deg med en faglig sterk og erfaren bakgrunn som sikkerhetsrådgiver. Vi starter nå på en moderniseringsreise av sikkerhetsarbeidet og ser spesielt etter deg som har erfaring med strategiske informasjonssikkerhetsprogrammer.

Sykehuspartner HF er spesialisthelsetjenestens største databehandler, vi leverer IKT-, HR- og prosjekttjenester til sykehus fra Flekkefjord i sør-vest til Tynset i nord-øst. Hver dag er rundt 80 000 ansatte og nærmere 3 millioner innbyggere avhengig av IKT-tjenestene som vi leverer. Sykehuspartner HFs visjon er å være en partner for helsetjenester i utvikling, og den økende digitaliseringen i helsesektoren byr både på store muligheter, men også på utfordringer.

Vi søker ny en kollega som kan lede arbeidet med utvikling av ledelsessystemet for informasjonssikkerhet. Du vil også bli sentral i styrking av vår støtte til store prosjekter fra behovsanalyse til nøkkelferdig produkt gjennom tydelig sikkerhetsstyring. Vi er det største og mest komplette sikkerhetsmiljøet i helsesektoren, og vi ønsker å bruke deg og din kompetanse for å sikre at Helse Sør-Øst lykkes med digitaliseringsreisen vi har lagt ut på.

Som en del av teamet vil du være med å gjøre fremtidens helsetjenester trygge.

Arbeidssted er primært Skøyen, Oslo men Grimstad kan vurderes.

Arbeidsoppgaver

Stillingene som lyses ut har stillingskode som rådgiver eller seniorrådgiver innenfor informasjonssikkerhet. Arbeidsoppgavene vil være knyttet til ett eller flere av følgende områder:

 • Utvikle målbildet og forbedringsarbeidet for informasjonssikkerhet i Sykehuspartner
 • Styrke Sykehuspartner HFs ledelsessystem for informasjonssikkerhet (basert på ISO 27001).
 • Ha en ledende rolle i arbeidet med etablering og innføring av vårt nye kontrollrammeverk

Kvalifikasjoner

 • Høyere relevant utdanning på masternivå er foretrukket, men lang og relevant erfaring kan erstatte dette kravet.
 • Sterk teknologikompetanse og evne å sette seg inn i nye teknologiområder
 • Dokumentert erfaring fra implementering av styringssystemer, kontrollrammeverk og strategiske informasjonssikkerhetsprogram
 • Erfaring fra informasjonssikkerhetsarbeid, gjerne i eller knyttet til spesialisthelsetjenesten
 • Det er ønskelig at du har gode samhandlingsevner og bygger gode relasjoner med både interne og eksterne personer
 • Relevante sertifiseringer (som CISM, CISSP, ISO 27001 Lead Implementer e.l.) innen informasjonssikkerhet er et pluss
 • Erfaring med skymiljøer er en fordel

Du må kunne sikkerhetsklareres.

Personlige egenskaper

Vi søker etter en medarbeider som trives i et godt, raust og inkluderende miljø med dyktige kollegaer.

 • Du kjenner deg gjerne igjen i disse beskrivelsene: ansvarsbevisst, initiativrik og en lagspiller som gjør de rundt deg gode.
 • Du kan motiverer i motgang, er strukturert og ryddig. Du jobber godt med kollegaer, også utenfor informasjonssikkerhetsaksen.

Er du seniorrådgiver bør du kunne levere selvstendig og uavhengig. Du setter deg raskt inn i komplekse problemstillinger, og evner å balansere ulike behov og interesser. Du kan lede møter, og være tydelig når det er behov for det – men du er gjerne også den som gir rom for nye synspunkter og innspill.

Vi tilbyr

Sykehuspartner HF tilbyr et sterkt og inkluderende fagmiljø med stor faglig bredde og kompetanse, og vi jobber med noen av landets mest spennende og komplekse oppgaver innenfor informasjonssikkerhet. Våre ansvarsområder dekker bl.a. sikkerhetsrådgivning, internkontroll, revisjon, tilgangsstyring, brukeropplæring/awareness, sikkerhets- og risikostyring, og utarbeidelse og forvaltning av ledelsessystemet for informasjonssikkerhet.

Informasjonssikkerhet er en kjernekompetanse i Sykehuspartner HF, og vi rapporterer til virksomhetens administrerende direktør. I tillegg til avd. Sikkerhet har også Sykehuspartner HF et eget CERT (Computer Emergency Response Team) som består av ca 20 medarbeidere.

Vi tilbyr konkurransedyktige lønnsbetingelser og gode velferds- og pensjonsordninger.

Fleksibel arbeidstidsordning og mulighet for bruk av delvis hjemmekontor etter avtale

Stillingen utlyses både i Oslo og i Grimstad.

Vi vil vurdere kandidater fortløpende, oppstart vil være etter avtale.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlista. Dersom anmodningen ikke tas til følge, vil søker bli informert, jf. offentlighetslovens §25.

Om arbeidsgiveren

Sykehuspartner –  vi skal utgjøre en forskjell for pasient og sykehus ved å levere bærekraftige, sikre og moderne digitale tjenester.

Sykehuspartner HF leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i Helse Sør-Øst og eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst.

Sykehuspartner forvalter og drifter avanserte IKT-miljøer med over 80.000 brukere og ulike sentrale og lokale IKT-løsninger som understøtter et mangfold av arbeidsprosesser i pasientbehandlingen. Helseteknologi er i rivende utvikling og er meget sentralt for en bærekraftig spesialisthelsetjeneste.  Sykehuspartners mål er å være en effektiv og brukernær leverandør og være en drivkraft for digital transformasjon.

Sykehuspartner har ca 1800 medarbeidere ansatte på følgende lokasjoner: Oslo/Skøyen, Drammen, Grimstad, Porsgrunn, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset.

Sykehuspartner er miljøsertifisert.

Sykehuspartner er opptatt av mangfold, vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonsnedsettelse, «hull i CV», nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Sektor: Offentlig
Sted: Hoffsveien 1D, 0275 Oslo
Hjemmekontor: Delvis hjemmekontor
Bransje: IT, Politi og sikkerhet, Helse og omsorg
Stillingsfunksjon: IT utvikling / IT-sikkerhet, IT drift og vedlikehold / Drift/Operations
Arbeidsspråk: Norsk

Nøkkelord

sikkerhet, it-sikkerhet, sikkerhetsrådgivning, ehelse

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling

Uploading