Vil du hjelpe NRK med å utvikle meningsfulle plattformløsninger?

 • IT, Medie -og innholdsproduksjon
 • 3 uker siden
 • Oslo

Stillingen

 • icon
  Antall stillinger 1 Stilling(er)

Stillingsbeskrivelse

Arbeidsgiver: NRK
Stillingstittel: Driftsutvikler Plattform
Frist: 26.05.2024
Ansettelsesform: Fast

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson: Ragnar Ekelund
Stillingstittel: Leder Plattformutvikling

Bli kjent med NRK – Norsk Rikskringkasting AS

NRK søker flere driftsutviklere til satsningsområdet Plattform, en sentral del av det teknologiske NRK. Vi trenger deg som vil hjelpe oss utvikle og drifte våre løsninger, og hjelpe NRK med feilsituasjoner. Du vil bli en bidragsyter til at våre mange tilbud til publikum er tilgjengelig for alle året rundt, og du vil bli en del et viktig fagmiljø for NRK.

Er du driftsutvikler, drifter med interesse for utvikling eller utvikler med interesse for drift, så vil vi gjerne høre fra deg.

Plattform-området i NRK leverer sikre og standardiserte tjenester med fleksibilitet til alle NRK sine seksjoner og team, og er enviktig bidragsyter til vårt samfunnsoppdrag. Ved bruk av felles infrastruktur og verktøy gjør vi det lettere for våre brukere å løse oppgavene sine, og ta gode valg. Vi har 5 dedikerte team, og bidrar også med driftskompetanse i de fleste team og områder i både Teknologi og Publikumsprodukter.

Vi har behov for deg som ønsker å hjelpe oss lage skikkelig gode plattformløsninger. Vi holder blant annet på med å utvikle og konfigurereløsninger som bidrar til bedre oversikt og overvåkning, hvor målet er å oppdage og rette feil før de treffer publikum. Vi utvikler også helt nye løsninger som en del av moderniseringen kringkastingsteknologien i NRK.

Du trenger absolutt ikke å ha erfaring med hele stacken vår så ikke nøl med å søke selv om du ikke kjenner til alt. Det viktigste for oss er at du kan og vil lære deg det som trengs. Det er et meget godt kompetansemiljø og tilrettelegging for læring i NRK og Plattform.

Totalstacken består blant annet av Python, Golang, Terraform, Ansible, Kubernetes, Grafana, Icinga, Prometheus og Saltstack, i tillegg til diverse skytjenester m.m.

Besøk oss også gjerne på våre karrieresider for flere stillinger i NRK: https://info.nrk.no/karriere/teknologi/

Arbeidsoppgaver

Du vil blant annet kunne jobbe med følgende:

 • utvikle og drifte løsninger for plattform
 • konfigurere overvåkning av NRKs nettjenester
 • jobbe proaktivt med å forbedre feilhåndtering
 • hjelpe team med å drifte løsningene våre
 • hjelpe andre forstå hva de kan bruke tjenestene våre til
 • bidra til at tjenestene våre greit kan implementeres, og følge opp andre enten direkte eller via god dokumentasjon
 • gjennomføre kompetanseheving av lærlinger og andre sammen med resten av teamet ditt

Stillingene inngår også per tiden i vaktordninger.

Lurer du på noe om oppgavene? Ta kontakt så finner vi ut av det.

Kvalifikasjoner

Du har sannsynligvis bakgrunn fra DevOps, drift eller utvikling, og vi ser etter deg som har stor interesse for fagfeltet. Du burde kunne vise til noe tilsvarende dette:

 • Relevant IT-utdanning. Relevant erfaring kan kompensere for eventuelt manglende utdanning.
 • Noen års erfaring med eller kunnskap om driftsutvikling/DevOps eller utvikling er en fordel.
 • Erfaring med noen av tingene fra stacken vår.
 • Litt kjennskap til skytjenester er en stor fordel.
 • Beherske norsk som arbeidsspråk da man blant annet kan inngå i en vaktordning som har kontakt med brukerne på bygget.
 • Komfortabel med å ha kontakt med brukerne av tjenestene våre.
 • Trives med samarbeid på tvers av team og områder.

Vi vil vektlegge en kombinasjon av utdannelse, erfaring, domenekunnskap og personlige egenskaper ved valg av kandidat. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse, og kravene er ikke absolutte. Du trenger ikke kjenne til alle våre teknologier, men du må regne med at flere av disse er ting du raskt vil treffe på i stillingen.

Vi gjør oppmerksom på at NRK gjennomfører bakgrunnssjekk før eventuell ansettelse.

Om du har noen spørsmål om stillingen eller kravene ta gjerne kontakt.

Personlige egenskaper

Du trives med å utveksle ideer, og liker når ideene blir satt ut i livet. Du er en god kollega og lagspiller og trives med å hjelpe andre. Du vil det beste for teamet og deler av din kunnskap, samtidig som du ønsker å lære mer. Om du er en utvikler fra før har du lyst til å utvide horisonten og lære mer om drift. Du tar ansvar og gjennomfører det du setter som mål, og syntes det er greit å kontinuerlig forbedre både egen og andres kode og implementasjon.

Vi tilbyr

Det skal være lett å være ny i NRK, og vi er mange som vil hjelpe deg i gang. Vi setter av tid og ressurser til faglig fordypning og utvikling, slik at du selv skal få mulighet til å tilegne deg kompetanse som du mener er nyttig for jobben og karrieren din.

Du kan også søke midler til etter- og videreutdanning.

Vi er i ulike livsfaser og har ulike interesser og behov. Arbeidslivet hos NRK skal være mye mer enn bare jobben, altså har vi en rekke ulike velferdsgoder, aktivitetstilbud og sosialiseringsarenaer avhengig av hvor du jobber i landet. Som eksempler kan nevnes kunstforeningen, et aktivt bedriftsidrettslag med over 20 interessegrupper og mye mer.

Hverdagslogistikken kan være heftig, og vi tilstreber å gi alle den fleksibiliteten de trenger. NRK har blant annet en egen barnehage på Marienlyst. På Marienlyst har vi også et eget godt utstyrt og populært treningsrom. Ellers har vi rabattavtaler med treningsstudioer i hele landet.

Som ansatt i NRK vil du være dekket av både gruppelivsforsikring og fritidsulykkeforsikring, og vi tilbyr en meget god pensjonsordning. Vi har egen bedriftshelsetjeneste på Marienlyst og lokale avtaler i hele landet. NRK tilbyr svært gode permisjons- og sykelønnsordninger hvis man får behov for det.

Om arbeidsgiveren

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge.  Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.
Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?
NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Sektor: Offentlig
Sted: Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1, 0340 Oslo
Bransje: IT, Medie- og innholdsproduksjon
Stillingsfunksjon: IT utvikling / Utvikler (generell), IT drift og vedlikehold / Drift/Operations
Arbeidsspråk: Norsk

Nøkkelord

DevOps, Driftsutvikler, Utvikler, Drifter, Developer

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling

Uploading