Forsvarets Høgskole (FHS) ved Luftkrigsskolen (LKSK) lyser ut stilling som professor innen fagområdet militær teknologi. FHS utdanner offiserer, spesialister og befal for Forsvaret, og ett av satsningsområdene fremover er å styrke FHS’ kompetanse og tilnærming til militær teknologi. FHS planlegger å starte en ny masterutdanning som har fokus på styrke militært personells kompetanse på teknologiforståelse og -anvendelse i militære operasjoner.
Stillingen krever inngående og relevant teknologisk forskerbakgrunn (PhD). Videre krever stillingen innsikt og kunnskap om Forsvaret, hvilken teknologi Forsvaret benytter, og prosessene knyttet til teknologiutvikling i Forsvaret. Den som får stillingen forventes å ha kompetanse til å utvikle fagporteføljen ved FHS innen teknologi, men også være tett koblet på andre sentrale militære og sivile aktører med innflytelse på teknologiutvikling i Forsvaret. FHS ønsker å være en tydelig aktør i Forsvaret som forske på, utvikle kunnskap om, og formidle kunnskap om militær teknologi, og erfaring med FoU og formidling om militær teknologi vektlegges. Å forstå helheten i Forsvarets virksomhet, hvordan operative miljøer bruker teknologi, og perspektiver på militær teknologiutvikling i fremtiden, er sentralt, og dokumentert samarbeid med Forsvaret om dette på ulike nivå vektlegges.
Forsvarets høgskole har Forsvarets og Norges fremste akademiske fagmiljø innen landmakt, sjømakt, luftmakt, fellesoperasjoner og sikkerhets- og forsvarspolitikk.
Høgskolen har som hovedoppgave å utdanne befal og offiserer til Forsvaret. Forskning og utvikling ved høgskolen bidrar til Forsvarets og samfunnets behov for kunnskap om militære styrkers praktiske muligheter og begrensninger under vekslende teknologiske, sosiale, politiske og kulturelle forhold.
Luftkrigsskolen er er en avdeling på Forsvarets høgskole og utdanner Luftforsvarets ledere. Utdanningen gir unik kompetanse i å lede mennesker, organisasjoner og luftoperasjoner i komplekse og ekstreme situasjoner.
Luftkrigsskolen består av et fagmiljø på cirka 25 faglig ansatte (militære og sivile) som kombinerer akademisk kompetanse og militær erfaring i sitt forsknings- og utviklingsarbeid for å utvikle kunnskap innen fagområdene luftmakt og luftmilitær ledelse. Luftkrigsskolen er underlagt Lov om universitet og høgskoler, og utdanningen fører frem til graden bachelor i militære studier. Vår visjon er: «Utdanning for Luftforsvarets fremtid»
Det er ønskelig med
Annen relevant informasjon
En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi er satt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur ved å vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra.
Som en del av Luftforsvaret er du med på å kontrollere og beskytte luftrommet over landet vårt. Norske jagerfly er i kontinuerlig beredskap, kontroll- og varslingspersonell overvåker og kontrollerer luftrommet og redningshelikoptrene redder stadig menneskeliv.
Luftkrigsskolen er både en krigsskole og en høyskole. Som Luftforsvarets høyskole driver skolen profesjonsutdanning av offiserer til fremtidens Luftforsvar.
I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.
I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.
Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være offentlig godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Godkjenningen må dokumenteres.
Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.
Les mer om jobb i Forsvaret.
IKT, Militære fagfelt, Undervisning og opplæring
Få e-postvarsling