Ønsker du å bidra i utviklingen av fremtidens IKT-løsninger innen helsesektoren?

Stillingen

 • icon
  Antall stillinger 1 Stilling(er)

Stillingsbeskrivelse

Arbeidsgiver: Sykehuspartner HF
Stillingstittel: Seniorrådgiver – Løsningsarkitekt/-designer
Frist: 23.06.2024
Ansettelsesform: Fast

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson: Patrik Myrvold
Stillingstittel: Seksjonsleder, Løsningsdesign A
Telefon: 90 19 40 85
Kontaktperson: Nils M. Larsstuen
Stillingstittel: Seksjonsleder, Løsningsdesign B
Telefon: 99 71 47 82

Bli kjent med Sykehuspartner HF

Som løsningsarkitekt/-designer hos oss får du være med å utvikle løsningsarkitektur og –design i kritiske tjenester til sykehusene i Helse Sør-Øst, Norges største helseregion. Her vil du ikke bare styrke dine faglige ferdigheter, men også personlig utvikling gjennom spennende og utfordrende prosjekter.

Vi befinner oss på terskelen til en tid hvor nye, digitale løsninger som hjemmebehandling og kunstig intelligens er på vei til å revolusjonere helsevesenet. Vår ambisjon er å fremskynde tjenesteleveranser til sykehus og pasienter gjennom innovasjon og effektiv utnyttelse av moderne teknologiske rammeverk.

Vi leter nå etter en erfaren løsningsarkitekt/-designer som kan lede an på tvers av våre løsningsdesign-seksjoner, styrke vår ekspertise innen ulike teknologiske områder, og bidra til å forme fagområdet vårt i tråd med fremtidens behov.

Aktuelle kandidater vil bli kontaktet og intervjuet fortløpende. Oppstartsdato etter avtale.

Arbeidsoppgaver

Eksempler på arbeidsoppgaver kan være å utforme/utarbeide løsningsarkitektur/-design for teknologikomponenter, referansedokumentasjon for komponenter, og benytte disse til å utforme design av applikasjonstjenester på tvers av våre ulike plattformer og driftsmiljøer. Videre er det forventet at en seniorressurs kan være med å lede prosesser og drive prosessforbedring, ta et faglig eierskap til ett eller flere domener innen teknologi, samt være hovedansvarlig på vegne av vårt fagområde inn i større programmer og prosjekter. Du bør være komfortabel med å rapportere til høyere ledernivåer og med å lage beslutningsunderlag.

Kvalifikasjoner

 • Relevant IKT-rettet utdanning på minimum bachelornivå fra høgskole eller universitet, eller tilsvarende arbeidserfaring
 • Dokumentert erfaring med moderne teknologier og arkitekturer
 • Være regulatorisk og teknologisk oppdatert – evne å se det store bildet
 • Erfaring med TOGAF-, ITIL- og IT4IT-rammeverkene
 • Erfaring med fagområder som cloud/skyteknologi (Azure/AWS/OCI/Google), IT sikkerhet, og IKT infrastruktur generelt
 • Erfaring med teamarbeid, prosjektledelse og smidige metodikker er et pluss
 • Erfaring med orkestrering, automatisering og IaC er et pluss

For noen systemtilganger i Sykehuspartner vil det som følge av lovpålegg være krav om fremvisning av pass eller nasjonalt/Europeisk ID-kort.

Personlige egenskaper

Du må klare å jobbe helt selvstendig, men det å arbeide i en form for team-struktur må også påregnes. Det er kritisk at du evner å kommunisere godt med både brukere, leverandører, kunder, andre teknologer og høyere ledernivåer. Godt humør og evne til å bidra positivt er viktig – du utfordrer og ser nye løsninger på gamle og nye utfordringer. For å trives, og lykkes, bør du være både strukturert, analytisk, resultatorientert og ha stor gjennomføringsevne. Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk. Det er viktig at du i det store bildet husker hvem vi er til for, og at du finner motivasjon i arbeide for bedre IKT-løsninger i helsesektoren!

Vi tilbyr

Hos oss blir du en del av et stort fagmiljø med dyktige og motiverte kollegaer, der tverrfaglig kunnskapsdeling er sentralt. Vi tilbyr fleksibel arbeidstidsordning, med mulighet for delvis bruk av hjemmekontor, og gode forsikrings- og pensjonsvilkår. Vi har ulike kursprogram – du vil få være med å utvikle egen stilling og få faglig utvikling. Lønn er etter avtale og overtidsordning. Vi har bedriftsidrettslag, støtte til treningsabonnement, og gode muligheter for balanse mellom jobb og fritid. Arbeidssted: Oslo eller Porsgrunn. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlista. Dersom anmodningen ikke tas til følge, vil søker bli informert, jf. offentlighetslovens §25.

Om arbeidsgiveren

Sykehuspartner –  vi skal utgjøre en forskjell for pasient og sykehus ved å levere bærekraftige, sikre og moderne digitale tjenester.

Sykehuspartner HF leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i Helse Sør-Øst og eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst.

Sykehuspartner forvalter og drifter avanserte IKT-miljøer med over 80.000 brukere og ulike sentrale og lokale IKT-løsninger som understøtter et mangfold av arbeidsprosesser i pasientbehandlingen. Helseteknologi er i rivende utvikling og er meget sentralt for en bærekraftig spesialisthelsetjeneste.  Sykehuspartners mål er å være en effektiv og brukernær leverandør og være en drivkraft for digital transformasjon.

Sykehuspartner har ca 1800 medarbeidere ansatte på følgende lokasjoner: Oslo/Skøyen, Drammen, Grimstad, Porsgrunn, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset.

Sykehuspartner er miljøsertifisert.

Sykehuspartner er opptatt av mangfold, vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonsnedsettelse, «hull i CV», nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Sektor: Offentlig
Sted: Hoffsveien 1D, 0275 Oslo
Flere arbeidssteder
 • DOKKVEGEN 10, 3920 Porsgrunn
Hjemmekontor: Delvis hjemmekontor
Bransje: IT, Konsulent og rådgivning
Stillingsfunksjon: IT drift og vedlikehold / Drift/Operations, IT utvikling / Systemarkitekt, IT utvikling / Utvikler (generell)
Arbeidsspråk: Norsk

Nøkkelord

Løsningsarkitektur, e-helse, Digitalisering, DevSecOps, Cloud

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling

Uploading