Forsvarets Sanitet (FSAN) er Forsvarets sentrale sanitetsorganisasjon. FSAN skal videreutvikle sanitets- og veterinærtjenesten i Forsvaret og bidra til utvikling av det militærmedisinske fagområdet både i NATO og i totalforsvarssammenheng. Hovedtyngden av FSANs virksomhet er lokalisert til Sessvollmoen i Ullensaker.
Institutt for Militærpsykiatri og Stressmestring (IMPS) er en av FSANs fagavdelinger. IMPS primæroppdrag er å støtte Forsvaret med stressmestringskapasitet ved kriser og alvorlige hendelser. Instituttet støtter militære avdelinger med behandling, forebygging og støtte til helsefremmende aktiviteter. Vi gir råd til militære ledere om hvordan de best tar vare på og bygger personellets psykiske kapasitet. Gjennom Forsvarets sykestuer gir vi, i samarbeid med militærlegene, behandling av psykiske belastningsskader.
Vi søker nå etter en dyktig psykolog til Stressmestringsteam Østlandet (SMT-Ø). Stillingen har arbeidsplass på sykestuen på Sessvollmoen, men må være forberedt på å støtte andre militære leire primært i Østlandsområdet. Du kan også påvente å måtte støtte avdelinger i utlandet for kortere perioder for oppfølging av personell.
Klinisk praksis: Drive rådgivning, diagnostikk og behandling av både vernepliktige, yrkesansatte og veteraner (ett år etter tjeneste). Drive sakkyndighetsarbeid med dertil utredning og vurdering med tanke på tjenestedyktighet og tjenesteplassering.
Undervisning: Undervise i belastningsrelaterte psykiske plager, krisehåndtering, stressmestring og psykologisk ivaretakelse – med spesielt fokus på ledere. Operativ resilienstrening (ORT) står sentralt i denne undervisningen.
Lederstøtte og rådgivning: Støtte ledere med å personellivaretagelse for å øke og opprettholde den enkelte og avdelingens resiliens i fred, krise og krig. Støtte den enkelte leder i selvivaretagelse. Gi råd i egen linje for å understøtte fagmyndighetsansvaret.
FOU: Støtte FOU arbeidet ved IMPS ved behov.
Kompetanseheving: Vedlikeholde og utvikle egen kompetanse innen fagfeltet.
Det er ønskelig med:
Vilkår og tidspunkt for tilsetting
Stillingen lyses ut med tilsetting T-60 med redusert bundet arbeidstid (RBA) på 18 timer pr uke, fra tiltredelsesdato 01.08.2025. Det betyr at du er tilsatt 100% i Forsvaret, men at du kun er bundet til denne jobben 18 timer pr uke. Du kan utøve annet arbeid etter godkjenning fra arbeidsgiver. Vi gjør oppmerksom på at Forsvaret er din hovedarbeidsgiver, og at du kan bli innkalt til å jobbe utover disse timene dersom situasjonen krever det. T-60 innebærer et fast tilsettingsforhold til Forsvaret til oppnådd pensjonsalder, som pr. i dag er 60 år.
Tilsetningen skjer i henhold til forsvarsloven § 44 fjerde ledd om at militært tilsatte plikter å overholde reglene om tilsetting, utdanning, disponering og avansement mv. som er fastsatt i den til enhver tid gjeldende ordningen for militært tilsatte.
Tilsetting skjer i respektiv Forsvarsgren, iht. tidligere avtjent førstegangstjeneste og i stillingens grad.
En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi er satt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur ved å vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra.
Som en del av Forsvarets sanitet bidrar du til å ivareta Forsvarets stridsevne før, under og etter operasjoner. En av hovedoppgavene er å sørge for at personell kan gjennomføre sine oppdrag, minst mulig begrenset av sykdom eller skade. Forsvarets sanitet samarbeider tett med det sivile helsevesenet og sanitetsmiljøene til våre allierte.
I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.
I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.
Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være offentlig godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Godkjenningen må dokumenteres.
Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.
Les mer om jobb i Forsvaret.
psykolog, militær, sanitet
Få e-postvarsling