Er du interessert i klima og har god tallforståelse og analytiske evner? Vil du bruke faget ditt i komplekse saker som bidrar til å nå klimamålene? Da kan du være den vi ser etter!
Vi i Miljødirektoratet søker etter en dyktig kollega som kan styrke klimaarbeidet vårt i seksjon for industri og klimaomstilling. Seksjonen har ansvar for å utrede hvordan tiltak innen industri kan bidra til lavutslippssamfunnet, der resultater fra arbeidet publiseres i den årlige rapporten Klimatiltak i Norge. Seksjonen forvalter også CO2-kompensasjonsordningen for industrien. Det er innført et nytt krav om at minst 40 prosent av utbetalt CO2-kompensasjon skal brukes på tiltak som bidrar til enten reduksjon av klimagassutslipp eller energieffektivisering. Industrien skal utarbeide tiltaksplaner som skal godkjennes av Miljødirektoratet.
Seksjonen har også blant annet ansvaret for å forvalte ETS2 – EUs nye kvotesystemet for veitransport, bygg og andre utvalgte sektorer og karbongrensejusteringsmekanismen CBAM.
1. juni vil to av våre seksjoner i klimaavdelingen få nye porteføljer gjennom en omfordeling av oppgaver – og seksjon for industri og klimaomstilling blir en av de to nye seksjonene. Seksjonen vil ha rundt 14 engasjerte og kompetente medarbeidere som har arbeidssted på Helsfyr i Oslo. Vi samarbeider tett med andre avdelinger i direktoratet og sektormyndigheter, og har god kontakt med industrien.
Som vår nye kollega vil du:
Som seniorrådgiver er det krav om noen års relevant erfaring.
Og du er en person som
Hos oss får du:
Hvis du har spørsmål om stillingen, så kan du sende SMS til seksjonsleder Hege Haugland til telefon 97 17 37 62. Spørsmål om søknadsprosessen kan også stilles til HR-seniorrådgiver Yvonne R. Thoresen ved å sende SMS til telefon 98 63 57 20. Når vi får SMS fra deg med oppgitt referanse 44-2025 KIK, så ringer vi deg opp igjen.
Vi gleder oss til å høre fra deg!
Du søker på stillingen via Jobbnorge.no. Du skriver søknaden på norsk, og legger ved relevante attester og vitnemål for utdanning tatt i utlandet. Vitnemål for utdanning tatt i Norge må du laste opp fra Vitnemålsportalen.
Søkerlistene blir offentlige når søknadsfristen har gått ut. Ønsker du å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten, så må du begrunne hvorfor. Vi tar kontakt med deg dersom vi ikke tar ønsket ditt til følge, og du får mulighet til å trekke søknaden din.
Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Vi innkaller minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju. Du kan lese mer om dette på Statens arbeidsgiverportal (https://arbeidsgiver.dfo.no/strategisk-hr/inkluderingsdugnaden/bli-bedre-pa-rekruttering/hvordan-skrive-stillingsannonser-som-0). Avkrysningen brukes også til anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i årsrapportene sine.
Mer informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg som søker, kan du finne i personvernerklæringen (https://www.miljodirektoratet.no/personvernerklaring/) vår.
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø. Våre hovedoppgaver er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning.
Det er stor variasjon i arbeidsoppgavene i Miljødirektoratet. Vi utvikler og følger opp regelverk, gir råd til Klima- og miljødepartementet, gjennomfører samfunnsøkonomiske analyser, overvåker og kartlegger arter, fører oppsyn og tilsyn, regulerer nasjonalparker og naturreservat. Noen oppgaver krever at ansatte med ulik fagkompetanse jobber sammen på tvers. På den måten sikrer vi størst mulig faglig tyngde i leveransene våre. Vi lærer av hverandre og utvikler oss internt. Andre arbeidsoppgaver krever selvstendig jobbing.For å løse samfunnsoppdraget vårt på best mulig måte har vi behov for medarbeidere i alle aldere, med ulike fagkombinasjoner, kompetanse, livserfaringer og perspektiver. Er du kvalifisert til en ledig stilling, så oppfordrer vi deg til å søke!
Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet, og har om lag 730 faste ansatte ved kontorene våre i Trondheim og Oslo, og i Statens naturoppsyn (SNO) som er lokalisert 56 steder i landet.
Se alle ledige stillinger i Miljødirektoratet.
klima, utslipp, regelverk, analyse, offentlig forvaltning
Få e-postvarsling