Er du vår nye leder av saks- og etterretningsarbeidet mot sikkerhetstruende økonomisk virksomhet?

  • 2 uker siden
  • Oslo

Jobb informasjon

  • icon
    Antall stillinger 1 stilling(er)

Jobb beskrivelse

Arbeidsgiver: PST (Politiets sikkerhetstjeneste)
Stillingstittel: Saks- og etterretningsleder
Frist: 04.10.2022
Ansettelsesform: Fast

Bli kjent med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST)

En rekke land benytter et bredt spekter av økonomiske virkemidler for å få tilgang til sensitiv informasjon og til å etablere seg i Norge. Virkemiddelbruken retter seg mot norske offentlige og private virksomheter innen teknologi, infrastruktur og ressursforvaltning og kan både i enkelttilfeller og i sum få betydelige sikkerhetspolitiske konsekvenser for Norge og norske interesser.
Ved vår avdeling for kontraetterretning og ikke-spredning søker vi derfor nå etter en saks- og etterretningsleder til arbeidet med å identifisere, vurdere og motvirke slik sikkerhetstruende økonomisk virksomhet.

Arbeidsoppgaver

Som saks- og etterretningsleder skal du lede våre etterretningsprosesser knyttet til sikkerhetstruende økonomisk virksomhet og samarbeide med nasjonale og internasjonale partnere. Dette innebærer blant annet at du vil ha ansvar for å bidra til en hensiktsmessig operativ oppfølging av trusler innenfor fagfeltet.
Du vil i tillegg samarbeide med andre fagmiljøer ved avdelingen og derigjennom ha innvirkning på produksjonen innenfor hele spekteret av statlige trusler mot Norge og norske virksomheter. I tillegg ønsker vi at våre saks- og etterretningsledere engasjerer seg i ulike typer utviklingsarbeid, slik at vi hele tiden kan sikre et godt faglig nivå både i avdelingen og i tjenesten som sådan.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har høyere utdanning (minimum bachelorgrad) innen samfunnsfag, økonomi eller fra politiet eller forsvaret. Du bør i tillegg ha erfaring fra etterforskning og/eller etterretning. Det vil være en fordel dersom du har kjennskap til rammene for bruk av juridiske tvangsmidler.
Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk. Om du i tillegg har utdanning eller relevant praksis fra arbeid knyttet til internasjonalisering/- globalisering eller relevant erfaring fra næringslivsarbeid, vil dette tillegges vekt.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er nysgjerrig, strukturert og kreativ. Du evner å angripe komplekse problemstillinger med pågangsmot, og du har høy personlig og faglig integritet.
I PST legger vi stor vekt på personlig egnethet, og vi vil vurdere alle søkere ut fra i hvilken grad og på hvilken måte de scorer høyt på verdier som lojalitet, sunn dømmekraft og pålitelighet. Du må i tillegg tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering og autorisasjon.
Som ansatt i en beredskapsorganisasjon forventes det at du er fleksibel og villig til å yte ekstra når situasjonen krever det.

Vi tilbyr

For å balansere våre krav til deg, lover vi spennende oppgaver innenfor et etterspurt og viktig fagområde, som bidrar til å sikre Norge og norske verdier i en sikkerhetsmessig vanskelig periode. Som saks- og etterretningsleder vil vi i tillegg tilby deg kompetanse- og erfaringsutvikling, blant annet gjennom kurs, seminarer, møter og ikke minst det daglige arbeidet. Du vil få mulighet til å utvikle din kompetanse i tråd med PSTs kompetansestrategi.
Vi vil tilby en årslønn i spennet kr 661 400 – 765 600 (ltr. 70-77) som seniorrådgiver (SKO 1364). For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere høyere lønn. Endelig lønnsplassering avhenger av kvalifikasjoner. Vi har en god pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse (fra lønnen trekkes 2 %).

Om arbeidsgiveren

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. Vi har hovedkontor i Oslo og kontorer i alle landets politidistrikter.

Sektor: Offentlig
Sted: Nydalen, 0421 Oslo
Bransje: Økonomi og regnskap, Politi og sikkerhet
Stillingsfunksjon: Økonomi og regnskap, Sikkerhet, Politi

Nøkkelord

Saksleder, etterretningsleder, økonomi, politi

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling