Er du vår nye etterretnings- og tiltaksrådgiver i arbeidet med å forhindre spredning av masseødeleggelsesvåpen?

  • 1 uke siden
  • Oslo

Jobb informasjon

  • icon
    Antall stillinger 1 stilling(er)

Jobb beskrivelse

Arbeidsgiver: PST (Politiets sikkerhetstjeneste)
Stillingstittel: Etterretnings- og tiltaksrådgiver
Frist: 04.10.2022
Ansettelsesform: Fast

Bli kjent med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST)

Teknologi, kunnskap og informasjon er sentrale forutsetninger for å sikre militær evne, politisk innflytelse og økonomisk vekst. En rekke stater er derfor villige til å gå svært langt for å skaffe nødvendig teknologi og kunnskap til sine våpenprogrammer. Dette rammer norsk næringsliv og norske forsknings- og utviklingsmiljøer på forskjellige måter.
Ved vår avdeling for kontraetterretning og ikke-spredning søker vi derfor nå etter en etterretnings og tiltaksrådgiver til arbeidet med å identifisere, vurdere og motvirke enkelte lands forsøk på å skaffe varer, tjenester, teknologi og kunnskap til bruk i utviklingen av våpen, inkludert masseødeleggelsesvåpen.

Arbeidsoppgaver

Som etterretnings- og tiltaksrådgiver vil du få en sentral rolle i den operative oppfølgingen av relevante virksomheter innenfor norsk næringsliv, forskning og utvikling. Oppgavene vil både være knyttet til vårt arbeid med å identifisere trusler ute i virksomhetene samt vårt arbeid med å motvirke staters anskaffelsesforsøk.
Du vil som en del av oppgaveporteføljen samarbeide tett med andre fagmiljøer ved avdelingen, samt med tilsvarende funksjoner i våre distriktsenheter.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg med utdanning fra politiet, forsvaret eller tilsvarende, som kan vise til erfaring med utadrettet kontaktskapende virksomhet. Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er nysgjerrig, strukturert og kreativ. Du evner å angripe komplekse problemstillinger med pågangsmot, og du har høy personlig og faglig integritet.
I PST legger vi stor vekt på personlig egnethet, og vi vil vurdere alle søkere ut fra i hvilken grad og på hvilken måte de scorer høyt på verdier som lojalitet, sunn dømmekraft og pålitelighet. Du må i tillegg tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering og autorisasjon.
Som ansatt i en beredskapsorganisasjon forventes det at du er fleksibel og villig til å yte ekstra når situasjonen krever det.

Vi tilbyr

For å balansere våre krav til deg, lover vi spennende oppgaver innenfor et etterspurt og viktig fagområde som bidrar til å sikre Norge og norske verdier i en sikkerhetsmessig krevende periode. Som etterretnings- og tiltaksleder vil vi i tillegg tilby deg kompetanse- og erfaringsutvikling, blant annet gjennom kurs, seminarer, møter og ikke minst det daglige arbeidet. Du vil få mulighet til å utvikle din kompetanse i tråd med PSTs kompetansestrategi.
Vi tilbyr en årslønn innenfor spennet kr 604 400–728 100 (ltr. 65-75) som rådgiver (SKO 1434) eller seniorrådgiver (SKO 1364). For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere høyere lønn. Endelig lønnsplassering og plassering i stillingskode avhenger av kvalifikasjoner. Vi har en god pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse (fra lønnen trekkes 2 %).

Om arbeidsgiveren

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. Vi har hovedkontor i Oslo og kontorer i alle landets politidistrikter.

Sektor: Offentlig
Sted: Nydalen, 0421 Oslo
Bransje: Politi og sikkerhet, Forskning, utdanning og vitenskap
Stillingsfunksjon: Politi, Forskning/Stipendiat/Postdoktor

Nøkkelord

Etterretning, tiltak, teknologi

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling