Er du PSTs nye saksleder innenfor kontraetterretning?

  • 2 uker siden
  • Oslo

Jobb informasjon

  • icon
    Antall stillinger 1 stilling(er)

Jobb beskrivelse

Arbeidsgiver: PST (Politiets sikkerhetstjeneste)
Stillingstittel: Saksleder (Politi)
Frist: 04.10.2022
Ansettelsesform: Fast

Bli kjent med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST)

Kontraetterretningsseksjonen i PST har ledig stilling som etterretningsleder innenfor kontraetterretning. Seksjonen har ansvaret for å forebygge og forhindre ulovlig etterretningsaktivitet i Norge, og i stillingen som saksleder vil du være helt sentral i dette arbeidet, i en tverrfaglig seksjon med godt arbeidsmiljø. Statlig styrt spionasje er en alvorlig trussel mot Norge, og flere lands etterretningstjenester bruker store ressurser på etterretningsaktivitet i Norge. Formålet er å innhente informasjon og påvirke beslutninger.

Arbeidsoppgaver

Som etterretningsleder vil du lede etterretningsprosesser i PST rettet inn mot å avdekke og forebygge ulovlig etterretning mot Norge.
Hovedarbeidsoppgavene dine vil være å lede etterretningsprosesser, systematisere og strukturere informasjon og samarbeide med nasjonale og internasjonale partnere. Andre viktige arbeidsoppgaver er utvikling av etterretningsledelsesfaget, saksbehandling og formidling. Du vil også samarbeide med andre etterretningsledere innenfor andre fagfelt – noe som gir innblikk i hele fagfeltet kontraetterretning.
Fagfeltet er i sterk utvikling, og vi søker deg som ønsker å være en aktiv bidragsyter til dette arbeidet i et tverrfaglig miljø med fokus på både oppdragsløsning og utvikling. Arbeidshverdagen hos oss er preget av tidvis høyt tempo, komplekse problemstillinger og godt samarbeid.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har utdanning fra Politihøgskolen. Du har videreutdanning og/eller erfaring innen etterforskning, etterretning og/eller analyse, eller du kan vise til relevant praktisk erfaring. Det er en fordel å ha kjennskap til juridiske tvangsmidler og erfaring fra slikt arbeid. Vi ser særlig etter deg som forstår Russland og russiske sikkerhetsprioriteringer.
Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og beherske engelsk skriftlig og muntlig. Fenomenkunnskap om aktuelle fagområder og land vektlegges positivt, samt språkkunnskaper. Arbeidsgiver vil legge til rette for faglig utvikling.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som har god fremdrift og gjennomføringsevne, er nysgjerrig, strukturert og kreativ. Du evner å angripe komplekse problemstillinger med pågangsmot, og du har høy personlig og faglig integritet. Du har gode samarbeidsevner og trives med å jobbe både selvstendig og i team.
Personlig egnethet vektlegges særlig, og du må ha de personlige egenskapene som ansettelse i en sikkerhetstjeneste krever. Lojalitet, sunn dømmekraft og pålitelighet er nøkkelbegreper i denne sammenheng. Du må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering og autorisasjon. Som ansatt i en beredskapsorganisasjon forventes det at du er fleksibel og villig til å yte ekstra når situasjonen krever det.

Vi tilbyr

Kontraetterretning er et utfordrende fagfelt som bidrar til å sikre Norge, og som saksleder vil du ha en viktig rolle i dette arbeidet. Du vil tilegne deg kompetanse og erfaring gjennom kurs, seminarer, møter og ikke minst det daglige arbeidet.
Du vil få en årslønn innenfor spennet kr 661 400 – 765 600 (ltr. 70-77) som politioverbetjent (SKO 0287). For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Endelig lønnsplassering avhenger av kvalifikasjoner.
Vi har god pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse (fra lønnen trekkes 2 %). Endringer i stillingsinnhold, arbeidstid og organisatorisk tilhørighet kan forekomme. Det er seks måneders prøvetid for stillingen.

Om arbeidsgiveren

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. Vi har hovedkontor i Oslo og kontorer i alle landets politidistrikter.

Sektor: Offentlig
Sted: Nydalen, 0421 Oslo
Bransje: Politi og sikkerhet
Stillingsfunksjon: Sikkerhet, Analyse, Politi

Nøkkelord

Sikkerhet, analyse, politi, etterretning

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling