Er du en erfaren leder som brenner for å levere samfunnskritiske IKT-tjenester?

 • Helse og omsorg, IT
 • 3 uker siden
 • Oslo

Stillingen

 • icon
  Antall stillinger 1 Stilling(er)

Stillingsbeskrivelse

Arbeidsgiver: Sykehuspartner HF
Stillingstittel: Seksjonsleder – Kliniske IKT-Tjenester
Frist: 21.05.2024
Ansettelsesform: Fast

Spørsmål om stillingen

Kontaktperson: Laila Rustebakke
Stillingstittel: Avdelingsleder
Telefon: 97 52 10 91

Bli kjent med Sykehuspartner HF

Ønsker du en faglig utfordrende og meningsfull arbeidshverdag i en av Nordens største IKT- bedrifter med et brennende og engasjerende samfunnsoppdrag?

Helse Sør-Øst står ovenfor store spennende endringer de kommende årene. Sykehuspartner HF er en stor organisasjon i en sektor i rivende utvikling og har mange meningsfulle og utfordrende oppgaver som ligger fremfor oss.Vi leverer verdi gjennom dyktige medarbeidereog tett samarbeid internt, med våreleverandører og kunder.

Nå søker vi en erfaren, strategisk, målrettet og tydelig leder som ønsker å bidra til at kritiske IKT- tjenester i Helse Sør-Øst videreutvikles og leveres i tråd med helseforetakenes behov.

Avdeling Laboratorie- og bildetjenester består i dag av tre seksjoner. Seksjon Sykehusspesifikke kliniske løsninger som vi nå søker en erfaren leder til, består av 25 dyktige medarbeidere, inkludert ansvarlige tjenesteroller. Seksjonen har ansvar for å forvalte og levere kritiske IKT-tjenester og medisinsk teknisk spesialverktøy til sykehusene i Helse Sør-øst og har ansatte med både klinisk og IKT-bakgrunn. Det er viktig at du evner å skape samarbeidsrelasjoner og tillit, at du er en lagspiller med høy gjennomføringsevne, som evner å skape resultater sammen med og gjennom andre.

Du vil rapportere til- og samarbeide tett med avdelingsleder, samt inngå i ledergruppen til avdeling Laboratorie- og bildetjenester.

Sykehuspartner er enorganisasjon som stadig søker å videreutvikle og kontinuerlig forbedre hvordanvi leverer våre tjenester, det må dermed påregnes at oppgaver og ansvarsområdervil kunne endres over tid.

Arbeidsoppgaver

Det er mange ulike oppgaver du som seksjonsleder vil ha ansvar for. Eksempler på arbeidsoppgaver er:

 • Overordnet ansvar for å levere på avtalte forpliktelser
 • Personal, budsjett og resultatansvar
 • Ansvar for å operasjonalisere strategiske målsetninger
 • Ansvar for ledelse og utvikling av seksjonen, gjennom systematisk arbeid med kontinuerlig forbedring og endringsledelse
 • Overordnet ansvar for effektiv organisering, ressurs- og oppgavestyring i henhold til prosesser og verktøy som er besluttet brukt til dette i Sykehuspartner
 • Overordnet ansvarlig for utvikling av medarbeidere. Herunder sikre at kompetanse er i tråd med oppgavene som skal løses nå og i fremtiden
 • Operasjonalisere samarbeid på tvers i Sykehuspartner, samt med våre kunder ogsamarbeidspartnere
 • Delta i avdelingens ledergruppe og ha ansvar for utvikling av eget ansvarsområde samt bidra til utvikling av avdelingen som helhet

Kvalifikasjoner

 • Stillingen krever høyere utdanning, fortrinnsvis bachelor eller masternivå. Særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet.
 • Solid ledererfaring med personalansvar i linje og/eller prosjekt.
 • Innsikt og erfaring med leveranse av IKT-tjenester, leverandør- og kundeoppfølging
 • Gjerne erfaring med ITIL prosesser
 • Kunnskap om eller erfaring med kontinuerlig forbedring
 • Erfaring med å være felles tjenesteleverandør
 • Erfaring fra å jobbe i store/komplekse IT-organisasjoner

For å kunne lykkes i stillingen, er det nødvendig at du raskt opparbeider deg innsikt i helseforetakenes behov og de avtaler som gjelder, samt etablerer en god rolle- og organisasjonsforståelse. Erfaring med etablering og leveranse av fellestjenester, god forretningsforståelse og kjennskap til komplekse organisasjoner i rolle som fellestjenesteleverandør er en fordel for å lykkes i stillingen.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som har høy gjennomføringskraft og som brenner for å utvikle deg og omgivelsene dine. Du har gode kommunikasjonsferdigheter og evner å skape åpne og tillitsvekkende samarbeidsrelasjoner til medarbeidere, ledere, leverandør, helseforetak og eier. Som person er du stødig og lyttende, du ansvarliggjør og delegerer for å utvikle andre. Du evner å motivere og utvikle høyt kvalifiserte medarbeidere. Din måte å kommunisere på er strukturert, tydelig og effektiv – både muntlig, skriftlig og digitalt. Du trives i en hektisk hverdag, med å fullføre oppgaver og oppnå gode resultater. I ditt arbeid er du strukturert, analytisk og løsningsorientert med stor grad av selvstendighet og integritet.

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

 • Arbeidsoppgaver som bidrar inn i et kritisk samfunnsoppdrag
 • Arbeidsmiljø som preges av godt samarbeid og høy grad av selvstendig ansvar
 • En utfordrende stilling i et spennende fagmiljø med høy kompetanse
 • Gode forsikrings- og pensjonsvilkår
 • Fleksible arbeidstidsordninger med mulighet for delvis bruk av hjemmekontor etter avtale

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å ikke bli oppført på den offentlige søkerlista. Dersom anmodningen ikke tas til følge, vil søker bli informert, jf. offentlighetslovens §25.

Om arbeidsgiveren

Sykehuspartner –  vi skal utgjøre en forskjell for pasient og sykehus ved å levere bærekraftige, sikre og moderne digitale tjenester.

Sykehuspartner HF leverer tjenester innen IKT, prosjekt, logistikk og HR til alle sykehusene i Helse Sør-Øst og eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst.

Sykehuspartner forvalter og drifter avanserte IKT-miljøer med over 80.000 brukere og ulike sentrale og lokale IKT-løsninger som understøtter et mangfold av arbeidsprosesser i pasientbehandlingen. Helseteknologi er i rivende utvikling og er meget sentralt for en bærekraftig spesialisthelsetjeneste.  Sykehuspartners mål er å være en effektiv og brukernær leverandør og være en drivkraft for digital transformasjon.

Sykehuspartner har ca 1800 medarbeidere ansatte på følgende lokasjoner: Oslo/Skøyen, Drammen, Grimstad, Porsgrunn, Fredrikstad, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset.

Sykehuspartner er miljøsertifisert.

Sykehuspartner er opptatt av mangfold, vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonsnedsettelse, «hull i CV», nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Sektor: Offentlig
Sted: Hoffsveien 1D, 0275 Oslo
Hjemmekontor: Delvis hjemmekontor
Bransje: IT, Helse og omsorg
Stillingsfunksjon: Ledelse
Arbeidsspråk: Norsk

Nøkkelord

Ledelse, seksjonsleder, ehelse, IKT
motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling

Uploading