Data Engineer

 • Medie -og innholdsproduksjon
 • 3 uker siden
 • Oslo

Job Information

 • icon
  No. of Openings 1 opening

Stillingsbeskrivelse

Arbeidsgiver: NRK
Stillingstittel: Data engineer
Frist: 27.01.2023
Ansettelsesform: Fast

Bli kjent med NRK – Norsk Rikskringkasting AS

Fire av fem nordmenn bruker NRKs tilbud daglig og en stadig større andel av bruken er digital. Hver eneste dag registrerer vi mer enn 11 millioner besøk på våre digitale tjenester. NRK spiller en viktig rolle i mange mennesker sitt liv og for å fortsette arbeidet med å underholde og opplyse er økt bruk av data en viktig prioritet. Nå ønsker vi å få enda flere med på laget som har erfaring med data relaterte løsninger og som kjenner til verdien, mulighetene og utfordringene ved økt bruk!

Om teamet 
Data og innsiktsteamet du vil bli en del av er en del av NRK sine Publikumsprodukter som f.eks lager løsningene for NRK TV, NRK Radio og NRK.no . Sammen med de andre produktteamene sikrer vi at vi får samlet inn observasjonsdata om hva publikum gjør på våre egne plattformer for deretter å foredle, berike og tilgjengeliggjøre disse dataene til andre deler av NRK. Teamet du vil bli en del av har en god miks av data engineers og analytikere som gjør at vi, sammen med andre, finner gode løsninger der data er en nøkkel til suksess.

Hvem vi ser etter 
Observasjonsdata av høy kvalitet er en essensiell nøkkel for en aktør som NRK for å lykkes i mediebransjen i dag og i fremtiden. Det gjør at vi må ta oss tid til å skjønne aktuelle problemstillinger og arbeidsoppgaver til andre i NRK, og vi alltid prøver å se det store bildet så vi kan bygge skalerbare data produkter for hele NRK. Vi håper derfor at du i tillegg til å ha eksisterende erfaring rundt bruken av data, også er nysgjerrig på hva andre gjør og klarer å se likheter, ulikheter og muligheter når forskjellige behov oppstår.

Kjært barn har mange navn som det heter, og vi tenker at du tidligere kanskje har jobbet som data engineer, ETL utvikler, datamodellerer, integrasjonsutvikler. Eller med en helt annen tittel i datarelaterte prosjekter, hvor fokus har vært å automatisere tilrettelegging av data for videre bruk.

Uavhengig av bakgrunn, og hvor mange år du har på baken, er det viktigste for oss at du virkelig tror at rett bruk av data kan gjøre en forskjell, at du er nysgjerrig og villig til å dele av dine erfaringer.

Arbeidsoppgaver

 • Bygge robuste og skalerbare løsninger for dataflyt fra diverse kildesystemer til va?r dataplattform.
 • Transformere og berike data til et hensiktsmessig format.
 • Bidra til å designe og bygge en data-infrastruktur som vil gi høy tilgjengelighet på data og sikre muligheten til å tilgjengeliggjøre data for bruk på ulike detaljnivå.
 • Jobbe med kvalitetssikring av både data og prosess.

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdanning på minimum bachelornivå.
 • Erfaring med å tilrettelegge store datamengder for videre bruk.
 • Erfaring med dataarkitektur og datamodellering.
 • Sterk i bruken av SQL, gjerne erfaring med BigQuery.
 • Gjerne erfaring med Scala, Kubernetes, Docker.
 • Gjerne erfaring med visualiseringsverktøy som f.eks Power BI

Personlige egenskaper

 • Strukturert i tilnærmingen til å løse problemstillinger som dukker opp, selv om du ikke har vært borti de før.
 • Opptatt av sluttbrukere til dataproduktene som produseres, og kan oversette deres behov til løsninger basert på data som svarer på disse behovene.
 • Driv etter å holde deg faglig oppdatert, og å dele av det du lærer deg med de rundt deg.
 • Et ønske om å bidra til å sikre at NRK klarer å nå sitt samfunnsoppdrag, og ser hvordan god bruk av data er viktig i dette arbeidet.

Det vil også være veldig nyttig om du har erfaring med å jobbe i bindeleddet mellom teknologi og ikke- teknologiske miljøer.

Arbeidsspråket i NRK er norsk, og vi ønsker at du behersker norsk og engelsk godt.

Hva får du ved å jobbe i NRK?

Meningsfullt samfunnsoppdrag
Hos NRK får du være med på et spennende og viktig samfunnsoppdrag. Du får mulighet til å samarbeide med svært dyktige medarbeidere og ledere, og ta del i fellesskapet i et godt og kreativt arbeidsmiljø.

Kontinuerlig kompetanseutvikling
Vi ønsker å bidra til din kompetanseutvikling! Du kan blant annet få bidra til videreutvikling av våre aktive faggrupper, der både smidig ledelse og produktutvikling kan være aktuelle temaer for deg. Hvis du vil, er det store muligheter for å representere NRK gjennom talks på konferanser eller å skrive artikler for NRKbeta om digital produktutvikling. Du vil oppleve at NRK er et av de teknologiske miljøene i Norge som ligger lengst fremme når det gjelder digital produkt- og tjenesteutvikling.
I tillegg har vi i NRK ordninger der du kan søke midler til etter- og videreutdanning. Og vi vil gjøre det vi kan for at du skal få utvikle deg som fagperson. I organisasjonen finnes det også svært mange karriereveier i og utenfor teknologi-sfæren i NRK.

Fleksibel og trygg arbeidshverdag
Hverdagslogistikken kan være heftig for oss alle. Der det er mulig, tilstreber vi å gi ansatte den fleksibiliteten de trenger.
For mange med små barn, er NRK-barnehagen på Marienlyst et viktig bidrag til en enklere hverdagslogistikk. Barnehagen er en foreldredrevet bedriftsbarnehage som holder til i rolige omgivelser på Marienlyst.
Som ansatt i NRK vil du være dekket av både gruppelivsforsikring og fritidsulykkeforsikring og vi tilbyr en av landets beste pensjonsordninger. Vi har egen bedriftshelsetjeneste på Marienlyst og avtaler med leger og fysioterapeuter, som bidrar til gode og trygge arbeidsforhold. NRK tilbyr svært gode permisjons- og sykelønnsordninger hvis man får behov for det.

Om arbeidsgiveren

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge.  Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

NRK er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Sektor: Offentlig
Sted: Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1, 0340 Oslo
Bransje: Medie- og innholdsproduksjon
Stillingsfunksjon: IT utvikling / Utvikler (generell)

Nøkkelord

data, engineer, dataingeniør

motta ledige jobber på epost

Få e-postvarsling

Uploading